BIO Maitake w proszku
- Grifola frondosa
- zawiera tylko 100% owocnika
- wysoka zawartość błonnika
- Produkt jest w magazynie
- Najlepiej zużyć do: 31.01.2027
- Wysyłka dziś!
Nasz organizm codziennie jest narażony na różne czynniki, które mają negatywny wpływ na jego funkcjonowanie. Przeciążenie, stres, szybkie tempo życia, niezrównoważona dieta i brak snu to tylko niektóre z wielu problemów, z którymi boryka się współczesny człowiek.
Mimo że są to nowoczesne dolegliwości, można znaleźć dla nich tradycyjne rozwiązania - często nie zdajemy sobie sprawy z tego, co oferuje nam natura. To wiedza, którą posiadali jednak nasi przodkowie.
Tych błędów nie popełnia się w Azji, której mieszkańcy od wieków sięgają po ziołolecznictwo i grzybolecznictwo, które są tam nadal silnie obecne.
Jednym z grzybów pochodzących z Japonii i Chin jest maitake. Jego nazwa w języku japońskim oznacza "tańczący grzyb" - grzyb ten jest tak cenny, że kiedyś ludzie tańczyli z radości, gdy go znaleźli.
Ten wyjątkowy grzyb oferuje szerokie zastosowanie - zarówno w ziołolecznictwie, jak i kuchni, gdzie jest ceniony za swój delikatny, ziemisty i lekko orzechowy smak, który wielu kucharzy nazywa umami.
Dodatkową motywacją do dodania maitake do diety jest z pewnością fakt, iż zawiera on bardzo dużo błonnika i białka - aż 37 g błonnika i 21,9 g białka na 100 g.
Przy grzybach w proszku istotna jest także metoda uprawy, która w przypadku tego produktu jest w 100% ekologiczna. Jednocześnie do produkcji proszku używane są tylko owocniki.
Mowa o nadziemnej części grzyba, która zawiera najwyższe stężenie korzystnych związków bioaktywnych. Jednocześnie jest to również ta część grzyba, którą najczęściej zbiera się w celu spożycia.
Zaletą maitake w postaci proszku jest również sposób przygotowania, który można dostosować do własnych preferencji - po prostu wymieszaj proszek z dowolnym płynem (wodą, sokiem, herbatą, smoothie) lub potrawą (zupy, sosy, płatki owsiane itp.). Bardziej zaawansowani użytkownicy mogą skorzystać z samodzielnego kapsułkowania.
Maitake jest więc naturalnym sposobem wsparcia organizmu. Przynosi wszechstronne korzyści i zalecany jest szczególnie:
Średnia wartość odżywcza w | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1552 kJ / 367 kcal |
Tłuszcze | 5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,94 g |
Węglowodany | 21,6 g |
- w tym cukry | 0,14 g |
Błonnik pokarmowy | 37 g |
Białko | 21,9 g |
Sól | 0,03 g |
Składniki: 100% maitake (Grifola frondosa; owocnik) w proszku. *Z certyfikowanej uprawy ekologicznej. SI-EKO-002. Rolnictwo spoza UE.
Pochodzenie: Chiny
Masa netto: 100 g
Produkt jest suplementem diety.
Zalecana dzienna porcja: 2-4 g (1 łyżeczka = około 2 g).
Zaleca się, aby przy pierwszym spożyciu przez kilka dni przyjmować połowę zalecanej porcji i stopniowo zwiększać do zalecanej. Jeśli to możliwe, przyjmuj połowę porcji rano i połowę wieczorem. Proszek wymieszaj w płynie, takim jak woda, herbata, kawa, kakao, jogurt, sok, smoothie itp. Dobrze wymieszaj i jak najszybciej wypij. Spożywaj podczas posiłku lub przynajmniej pół godziny po posiłku. Kurację należy przeprowadzać nieprzerwanie przez co najmniej trzy do czterech tygodni, a następnie zrobić przerwę. Kurację należy powtarzać dwa razy w roku, najlepiej jesienią i wiosną. Zaleca się równoczesne przyjmowanie witaminy C.
Ostrzeżenie: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego stylu życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Kobiety w ciąży, matki karmiące i dzieci powinny skonsultować się z lekarzem przed użyciem.
Z powodu naturalnych składników, kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Nie wpływa to na jakość i skuteczność produktu. Po każdym użyciu dobrze zamknąć opakowanie, aby zapobiec zanieczyszczeniu produktu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.