Tiger Milk, czyli po łacinie Lignosus rhinocerus, to grzyb pochodzący z tropikalnych lasów Malezji, Tajlandii, Indonezji i Chin. Ze względu na swoją rzadkość i szczególne cechy jest uważany za jeden z najbardziej cenionych i wartościowych gatunków grzybów w regionie. W naturze rośnie głównie na drzewach tropikalnych, gdzie rozwija się w głębokich i wilgotnych lasach, nadając mu unikalny skład.
Grzyb ten ma dość pospolity wygląd, odróżniając się od innych gatunków grzybów jedynie podziemną częścią bulwiastą, z której wyrasta cienka i długa łodyga, z kapeluszem w kształcie spodka. Mówi się, że jego nazwa pochodzi od przekonania, że zjedzenie go da tygrysowi siłę i witalność.
W tradycji Azji Południowo-Wschodniej grzyb ten wykorzystywany był głównie jako element rytuałów i diety, jednak obecnie jego popularność wykracza poza granice kulturowe, gdyż staje się on coraz bardziej znany i doceniany. Często można go znaleźć wśród składników różnych suplementów diety, które doskonale uzupełnia swoimi cennymi składnikami aktywnymi.
Jest ceniony za swoją wszechstronność i bogate wartości odżywcze, dzięki czemu jest chętnie wybierana przez wszystkie osoby poszukujące naturalnych rozwiązań wspomagających codzienne funkcjonowanie. Od tradycyjnego znaczenia w kulturach azjatyckich po nowoczesne zastosowanie w suplementach diety, pozostaje niezastąpionym wyborem dla wielu osób.